Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.

 SVETOPISEMSKA SKUPINA

Svetopisemska skupina se srečuje v župnišču Prečna. Drugi torek v mesecu se dobimo takoj po sveti maši. »Rdeča nit« vsakega srečanja je BESEDA ŽIVLJENJA, katero izdaja gibanje Fokolarov – Marijino delo.

Preostali čas posvetimo temi, ki je blizu liturgičnemu koledarju v Cerkvi (npr.: advent, Božič, postni čas, Velika noč, Marijini prazniki....). Pred zaključnim blagoslovom, katerega nam podeli g. župnik, se z osebnimi prošnjami in zahvalami za nas, naše bližnje in našo župnijo obrnemo na Troedinega Boga in Marijo.

Če ti ali tvoji domači potrebujejo molitveno podporo se nam pridruži ali pa nam sporoči ;)

V prilogi si lahko ogledate primer gradiva iz enega preteklih srečanj.

 

Nasveti za branje Svetega pisma:

»Sveto pismo je Nekdo. Zaradi tega se istočasno bere in slavi. Najboljše branje se opravlja pri bogoslužju.«

»Sveto pismo moramo brati in premišljevati z istim duhom, kakor je bilo napisano. Glavni pisec Svetega pisma je Sveti Duh, tako je tudi glavni razlagalec Božje besede. Kadar beremo Sveto pismo, ga moramo klicati nase in se mu po branju zahvaliti.«

 

Za vse, ki znate angleško - Duhovnik Mike Schmitz, ki je odgovoren za pastoralo mladih v škofiji Duluth v Minnesoti, razloži kako brati Sveto pismo: